Chevelle biografie
Rockwave Menu
Voorpagina
Ledenlijst
Registreren

 
Rockwave: rock, punkrock, hardrock, metal en meer!Rockwave categories
Album reviews
Band biographies
Concert reviews
General messages
News
Photo's
Video's

Rockwave new profiles
rockXinXmyXlife
G-G__S
Xjuz-kimmie
SnakkaH
Music_
abasinp
Sparky
San
Teuntje
Sabine

Rockwave bands
Arctic Monkeys
Army of Freshmen
Audioslave
Billy Talent
Black Stone Cherry
Buckcherry
Chevelle
Cradle of Filth
Hinder
Incubus
Karnivool
My Chemical Romance
Nickelback
Nonpoint
Pearl Jam
Raintime
SikTh
Skindred
Soundgarden
Spineshank
Spinvis
Stereoside
System of a Down
Three Days Grace
Trapt

Rockwave Partners en Links
Urenregistratie software
Gratis urenregistratie software
Urenregistratie Mac / OSX


Rockwave advertentie

Google
 

De muziek van tegenwoordig

God, daar haalt die kerel wel een onderwerp aan. Even terugkijkend naar de jaren van de eerste TMF Hitzone CD's. Natuurlijk was dat geen geweldige muziek, maar als iemand het opzetten mocht ik daar ook graag naar luisteren. Niet alles natuurlijk, maar dat is logisch.

Door de jaren heen is die muziek gemuteerd naar een soort mix van slechte rap en een standaard negerbeat. (Zei hij neger?! Maar dt mag niet!) Het gemiddelde nummer op MTV of TMF bestaat tegenwoordig ook uit halfnaakte wijven, vette zwarte SUV's met glimmende verchroomde velgen, een groepje negers met een ontbloot bovenlijf en wilde gebaren die een suggestie van beweeglijkheid op zouden moeten roepen. Bling bling.

Nee. Niet mijn soort muziek. Met alle respect voor hen die dat soort muziek wl waarderen; ik vind 't nie-zo tof. Gelukkig is het een leugen dat er geen goede muziek meer uitgebracht wordt. Er wordt genoeg goede muziek uitgebracht, maar je moet er gewoon eventjes naar zoeken. Ik sta nog steeds verbaasd van sommige muziek die ik op MySpace hoor... want wist k veel dat ze ook dt soort muziek nog maakten. En dan heb ik het over stevige, strakke hardrock.

Het is dan weliswaar nog niet zo hopeloos dat er geen rock meer gedraaid wordt, maar toch vind ik het aanbod op de Nederlandsche televisie schrikbarend laag. Het is net alsof retestrak gitaarwerk door de media in de ban is gegaan.. en alle artiesten die regelmatig met hun hand hun kruis optillen ineens superartiesten zijn die niets anders dan het beste verdienen. Om maar even wat te noemen: in het begin was Craig David goed.. tegenwoordig vind ik er geen reet meer aan. En dat is slechts n voorbeeld.

Het mag dan wel zo zijn dat de grootste metalinvloeden komen van Cookie Monster, Animal, Jabba de Hutt en Chewbacca, maar toch vind ik die vier... aparte figuren nog altijd betere muziek maken dan onze knuffelmarokkaan Ali-B (hoewel me dat toch wel een hele sympathieke kerel lijkt).

Al met al, is mijn standpunt simpel: meer metal, meer rock, meer strak gitaarwerk en geratel van snaredrums en gebonk van basedrums, meer chte muziek op de televisie en de radio.

Rock on.

Auteur: Edwin | Geplaatst: 12 augustus 2008 om 10:00
Er zijn nog geen reacties geplaatst!
Je bent niet ingelogd! Meld je hier aan of log je aan de rechterkant in!
Lingerie