Nederlands Engels

Opnamestudio Hoofddorp

Jouw nummer, EP of album opnemen? Dat kan!

Jij hebt passie voor muziek, zoveel is duidelijk. De realiteit is echter dat die passie zich over het algemeen niet omzet in een buitengewoon groot budget om je muzikale carrière voort te zetten. Iedere venue wil graag een paar goede demo's horen, voordat ze je willen boeken. En wat is er nou toffer dan je eigen muziek op Spotify hebben staan?

Daarom is Rockwave Records erop gericht om je budget zo efficiënt mogelijk te besteden. Want zoals jij passie hebt voor muziek, hebben wij dat ook. Het zou tenslotte zonde zijn als jouw muziek niet te streamen is!

Bij Rockwave hebben we de visie dat er zoveel mogelijk elektrisch opgenomen moet worden. Neem bijvoorbeeld de drums: in de meeste genres kom je prima weg met een elektronisch drumstel, wat vervolgens het opnemen, editen en mixen naderhand veel eenvoudiger (en dus goedkoper) maakt. En met de moderne drum samples is het verschil in veel gevallen niet te horen.

Wij regelen het complete proces, van opname tot mastering. Jij hoeft maar één ding te doen: de sterren van de hemel spelen.

 

Mixing en mastering

Stel dat je zelf al je opnames al hebt gedaan. Dan is het toch fijn als een externe persoon met frisse oren gaat luisteren hoe de opnames afgemixt moeten worden. Goed mixen is een kunst: alle instrumenten en de vocals moeten bij elkaar komen om samen als een muur van geluid uit de speakers te blazen. En dat zonder dat de track uit balans klinkt, vervelende frequenties bevat of juist "dof" klinkt.

Ook de hybride variant komt voor: je hebt een deel van je muziek al opgenomen, maar je krijgt bijvoorbeeld altijd een nare brom bij het opnemen van de gitaar, of je krijgt je vocals er niet helemaal lekker op. In al deze gevallen kan Rockwave de uitkomst zijn!

Al met al, hoe je muzikale project er ook uit ziet, Rockwave kan je van dienst zijn!

Professionele mixing en mastering engineer

Mixing en mastering - Opnamestudio Hoofddorp