Nederlands Engels

Opnames

Wil je je muziek professioneel op laten nemen? Download eerst onze tips & tricks!

Zang

Onze go-to microfoon voor zangopnames is de Shure SM7B. Dit is de bekende "dikke" condensatormicrofoons die je veel ziet bij o.a. radiostations en tegenwoordig ook in podcasts. Deze microfoon wordt aan het mengpaneel gevoed met een voorversterker (de Triton Audio FetHead) en wordt via een DAC doorgestuurd naar Logic Pro X. In Logic wordt vervolgens de nabewerking gedaan.

Met deze setup kunnen zeer cleane opnames worden gemaakt, die als resultaat hebben dat je een strakke vocal in de mix krijgt.

Gitaar/basgitaar

Met gitaar en basgitaar zijn er drie paden te bewandelen:

  • DI (Direct Input, ofwel direct de kabel in het mengpaneel)
  • Amp mic (oftewel de versterker opnemen)
  • Digitaal via de versterker (bijvoorbeeld bij een BOSS Katana)

In de praktijk komen DI en Amp micing het vaakst voor en zorgen ook voor de beste resultaten. Het voordeel van de Direct Input is dat er meer mogelijk is met betrekking tot effecten en vaak voor een beter geluid zorgt dan het opnemen van de versterker. Maar stel dat je een heel specifiek geluid hebt en echt dit exacte geluid op de plaat wilt hebben, zetten we een microfoon voor de versterker.

Drums

Ook bij het opnemen van de drums zijn er meerdere mogelijkheden:

  • Elektronisch drumstel
  • Akoestisch drumstel

Een elektronisch drumstel hebben wij staan. Dat is een Alesis Nitro Max met een Tama Iron Cobra 200 dubbel bass pedaal, dubbele crash cymbals (en natuurlijk een ride). Ook is deze uitgerust met een dubbele floor tom, dus op dat vlak kom je niet tekort.

Het opnemen van akoestische drums is bij ons op locatie helaas niet mogelijk. Wat we wél kunnen doen, is bij jou thuis opnemen of een oefenruimte huren waar we de drums kunnen tracken.

Voor pop/rock/metal is het opnemen met een elektronisch drumstel meestal de beste optie. Als het gaat om blues, jazz of funk, kan het wel eens zo zijn dat een akoestisch drumstel beter is. Vaak is het een kwestie van proberen en zien wat werkt! Het scheelt namelijk aanzienlijk in de kosten als je digitaal kunt opnemen!

Keyboard

Het voordeel van de meeste keyboards is dat ze een midi-uitgang hebben (of een USB-uitgang). Dat maakt het opnemen van keys bijzonder snel en makkelijk. Ook kunnen we naderhand nog kijken welk geluid we precies willen gebruiken voor de uiteindelijke mix. Mocht het keyboard niet beschikken over een USB of midi-uitgang, dan kun je ons keyboard gebruiken om op te nemen.

Overige instrumenten

Voor alle overige instrumenten kun je het beste even contact opnemen. Veel is mogelijk en als het (nog) niet kan, kunnen we waarschijnlijk wel iets regelen!

Zangopname Hoofddorp - Shure SM7B

Gitaaropname Hoofddorp - Muziekopname Hoofddorp

Drums opnemen Hoofddorp

Professionele drumopname Hoofddorp

Keyboard opnemen Hoofddorp